Gotische schrift, handgeschreven letters, en incunabelen doorzoekbaar maken

Frakturschrift, gotische letter, handgeschreven documenten, oude werken…

Het bewerken van oude gotische schrift of Fraktur is een arbeidsintensief proces. Dat nemen wij u uit handen. Wij zorgen voor een optimale doorzoekbaarheid van uw gotische werken, via zelflerende taalmodellen. Als liefhebbers van oude werken en als wetenschappers die zich al meer dan 25 jaar bezig houden met oude werken, zeggen wij: ‘Dit is een enorme doorbraak op het gebied van oude gotische schrift (Fraktur).‘.

Wij bieden een service die het wetenschappelijk onderzoek op z’n kop zet. Gotische werken die doorzoekbaar zijn in een eigen digitale bibliotheek (viewer). U hoeft deze werken niet meer van begin tot eind verschillende keren te lezen, te arceren (een doorn in het oog van boekliefhebbers), uittreksels te maken, of een (digitale) kaartenbak bij te houden. Dankzij onze speciale viewer bent u als wetenschapper, archivaris, geïnteresseerde, of als hobbyist in staat op efficiënte wijze grondig onderzoek uit te voeren.

De mogelijkheden van een doorzoekbaar werk zijn oneindig en weergaloos. U kunt in het werk van een auteur vanaf 1500 nu op zoek gaan naar het woordgebruik, de frequentie van woorden, verschillende spellingen, maar ook zoeken op specifieke begrippen en uitdrukkingen van die bepaalde eeuw of van dat gotische werk. Ook is het opsporen van veranderingen en ontwikkelingen, denkpatronen van een auteur of eeuw binnen uw handbereik. Dit alles met een enkele muisklik in onze viewer. Voor een historicus, onderzoeker, archivaris, bibliothecaris, of student is dit van onschatbare waarde.

Naast het herkennen van oude letters vanaf 1600 kunnen we nu ook handgeschreven documenten OCR-en en doorzoeken in onze viewer. Onze BIQE Handwritten Text Recognition Software (HTR) is taalonafhankelijk. In de video ziet u een demo van onze taalonafhankelijke BIQE HTR Software:

Uw oude werken scannen, bewerken, uitvoeren en doorzoeken!

 • Scannen

  Met onze professionele BookEye scanners en onze scansoftware scannen wij uw (zeer) oude boeken in v-vorm. Zo scannen wij uw oude gotische boeken onder een hoek van 90 graden, waardoor de rug van het boek wordt gespaard. Uw boeken zijn bij ons in goede handen.

 • Bewerken

  Om gotische werken doorzoekbaar te maken is het van groot belang de images met professionele software te bewerken. Dat doen wij met onze eigen ontwikkelde bewerkingssoftware. Wij hebben de beschikking over meer dan 30 unieke Imagefilters!

 • Uitvoeren

  Onze unieke methode en intelligente taalmodellen staan garant voor een extreem laag foutpercentage van minder dan 1%. In het uitvoerproces maken we gebruik van de nieuwste technieken en bestandstypen die er zijn. Wij garanderen een bijna 100% hit-percentage van uw gotische oude werk.

 • Doorzoeken

  Of u nu wetenschapper, archivaris, bibliothecaris of geïnteresseerde bent, met onze unieke viewer is doorzoeken van oude gotische letters kinderspel. Uw zoekopdracht wordt binnen enkele seconden op uw scherm getoond (ElasticSeach). Zeer snel, effectief en gebruiksvriendelijk. Naast het herkennen van oude letters vanaf 1600 e.v., kunnen we nu ook handgeschreven documenten OCR-en met onze BIQE HTR, die taalonafhankelijk is.

Frakturschrift doorzoeken

In de onderstaande voorbeelden ziet u een werk van Johannes Lampe uit 1727. Dankzij onze speciale aanpak ligt het “foutpercentage” onder de 1%. Dit is uniek voor het Gotische schrift!

De voorbeelden geven een indruk hoe het doorzoeken van de gotische schrift in zijn werk gaat:

Lampe 1727Lampe 1727

Zoeken op Johannes

Lampe 1727Lampe 1727

Zoeken op zalvinge

Lampe 18e eeuwLampe 1727

Zoeken op doot

Wij hebben de kennis, ervaring, software en service

Uw oude gotische werken worden door ons professioneel gescand, bewerkt en doorzoekbaar gemaakt (OCR). Deze werken importeren wij in uw unieke eigen digitale bibliotheek (viewer) waarin u al uw werken efficiënt en eenvoudig kunt lezen en/of doorzoeken.

 

Unieke software

Om oude letters doorzoekbaar te maken, is het van belang de ‘images’ met professionele software te bewerken. Dankzij onze eigen ontwikkelde bewerkingssoftware halen wij het uiterste uit uw vaak gebroken letters en door de tijd of geschiedenis aangetaste bladzijden. We kunnen 10.000 ‘images’ tegelijk importeren, bewerken en exporteren. Hierdoor werken we zeer efficiënt en kunnen we onze service tegen een scherp tarief aanbieden.

 

Ervaring en expertise

Wij houden van oude schriften en letters, ook in de talen Grieks, Hebreeuws en Latijn. Het is al vele jaren onze passie. Uw kunt er dan ook verzekerd zijn dat uw (zeer) oude boeken bij ons in goede handen zijn. Wij hebben inmiddels meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van gotische schrift en oude letters.

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en ontwikkelingen om de gotische schrift doorzoekbaar te maken. Door de combinatie scannen, bewerken en de eigen viewer kunnen wij u een service bieden die ongeëvenaard is op het gebied van de gotische oude letter (Fraktur).

 

Haal meer uit uw kostbare oude werken! Maak ze doorzoekbaar!
Vraag vrijblijvend een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN

Contact opnemen

Wilt u meer weten over het OCR-en en het doorzoekbaar maken van oude werken? Of over grootmoeders “digitale” recept?

Neem gerust contact met ons op… we staan u graag te woord.

+31 6 105 183 39 | info@frakurschrift.nl